Welke richting gaat het op bij Turkije – Nederland? Voorspel en win!

Woensdag begint voor Oranje de weg naar het WK voetbal 2022 in Qatar. De WK kwalificatiewedstrijd Turkije – Nederland in Groep G is direct een pittig begin voor de mannen van bondscoach Frank de Boer. Gaat Oranje een vliegende start maken of wordt het vanaf het eerste duel billen knijpen om kwalificatie af te dwingen? Voorspel de uitslag en win bij Bonuskompas! 

Koers bepalen Turkije – Nederland

Om de koers te bepalen kijken we eerst naar de historie. Beide landen speelden in het seizoen 1992 – 1993 ook al tegen elkaar om kwalificatie voor het WK voetbal. Toen ging het om plaatsing voor het toernooi van 1994. Nederland won zowel uit als thuis met 3-1.

In 1997 werden de landen wederom aan elkaar gekoppeld bij de kwalificatiereeks voor het WK 1998. Turkije kwam toen een stuk beter voor de dag. Oranje verloor de uitwedstrijd met 1-0 en kwam thuis niet verder dan 0-0.

Daarna volgden enkele vriendschappelijke ontmoetingen, maar in het seizoen 2012 – 2013 was het weer raak: beide landen moesten tegen elkaar voetballen om plaatsing voor het WK van 2014 af te dwingen. Nederland deed dat dit keer weer het beste. Het won uit met 0-2 en thuis met 2-0.

De laatste wedstrijd die Oranje in Turkije speelde, was in het kader van de EK kwalificatie in 2015. Nederland ging hard onderuit: 3-0, nadat het de thuiswedstrijd ook al niet had kunnen winnen: 1-1. Maar dit is allemaal wel bijna zes jaar geleden.

Wedbedrag vaststellen

Bij het vaststellen van het wedbedrag moet je enkele zaken in overweging nemen. De huidige selecties zijn totaal anders en afgaande op de uitslagen in de laatste vijf gespeelde wedstrijden is Nederland in betere vorm dan Turkije. Oranje kende een slechte reeks nadat bondscoach Ronald Koeman naar Barcelona vertrok. Zijn opvolger, Frank de Boer, speelde drie keer op rij gelijk. Maar die valse start is inmiddels vergeten. De Boer won de laatste twee wedstrijden met de keurkorps van het Nederlandse voetbal. Er werd met 3-1 gewonnen van Bosnië Herzegovina en met 1-2 uit bij Polen.

Turkije daarentegen won slechts één keer in haar laatste vijf gespeelde interlands. In de Nations League versloeg het Rusland met 3-2. De laatste wedstrijd van 2020 die het Turkse elftal speelde ging echter weer verloren. Hongarije was in diezelfde Nations League met 2-0 te sterk voor de Turkse selectie.

Op basis van bovenstaande statistiek is een hoog wedbedrag op winst Oranje logisch, maar onthoud wel dat Turkije thuis speelt en al vaker verrast heeft!

Wedstrategie

Bij interlandwedstrijden is het 1×2 wedsysteem vaak de beste strategie. Bonuskompas zet de odds voor dit speltype op een rij.

Die favorietenrol komt ook duidelijk naar voren in de pre-odds bij deze WK Kwalificatiewedstrijd Turkije – Nederland. Een overwinning van de Oranje Leeuwen wordt met een pre-wedstrijd quotering van x1,72 beloond.

Een driepunter bij de opening van deze WK kwalificatiereeks voor Turkije is bij de sportbookmakers gemiddeld x4,45 keer het ingelegde speelbedrag waard. En dat is tevens de hoogste quotering bij dit WK kwalificatieduel!

Een gelijkspel staat in het 1×2 spelsysteem ook hoog gedoteerd. Spelers die op een puntendeling gokken, ontvangen gemiddeld x3,50 keer hun inleg als beide landen elkaar woensdag in evenwicht houden.

Wedtip bonuskompas

Weddenschappen plaatsen is meer dan alleen gokken op competitie en bekeruitslagen. De meeste voetbalpunters kiezen juist wedstrijden van het nationale team uit om te scoren. Waarom? Omdat scoren in interlands een stuk makkelijker is. De verhoudingen zijn vaak duidelijker dan in competities en echte grote verrassingen komen nauwelijks voor.

Onze wedtip is meespelen via de correcte score combinatie! Een 1-0, 2-0 of 3-0 zege van Oranje is in dat speltype namelijk ruim drie keer het ingelegde speelbedrag waard: x3,20!

Wil jij ook makkelijk scoren? Plaats dan een winnende weddenschap op de bookmakerspagina van Bonuskompas en wordt één van de winnaar bij dit WK Kwalificatieduel Turkije – Nederland!

Reis veilig en gericht naar de winnende voorspelling via Bonuskompas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *